BATMAN / SASON - Yukarı Tekevler Ortaokulu

LIVING MATHEMATICS

Ortaokulumuzun Matematik Öğretmeni Emetullah Yağiz' in kurucu ortaği olduğu Living Mathematics eTwinning projesinde Türkiye,Hirvatistan, Romanya, Azerbaycan ve Ürdün' den 13 ortak okul yer almaktadır. Proje aralık ayından beri çalışmalarını sürdürmektedir.

Projenin konusu matematiğe farklı bakış açıları kazandırarak, dijital araçlar yardımiyla,geleneksel oyunlar ve müzik etkinlikleri ile işbirliği içinde matematik tecrübelerini arttirarak,matematik okuryazarlığını geliştirmek ve önyargılarını kırmaktır.

Nisan ayında sonlandırılması planlanan projede öğrenciler her hafta düzenli olarak etkinlikleri gerçekleştirmiştir. Aralık ayında afiş, logo çalışmaları yapıldı. Aralık ayından itibaren proje kapsamında her ay en az üç etkinlik yapılmaktadır.

Öğrencilerin matematiğe olan ön yargıları kırılırken; etkinliklerde farkli web2.0 araci kullanarak bilişim teknolojileri konusunda da farklı araçları öğrenmelerini sağlamıştır.

Proje çalışmalarından bir kısmını instagram hesabından da takip edebilirsiniz.

Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 27.03.2024 09:55 - Görüntülenme: 25